ОШ "Милорад Мића Марковић" Мала Иванча


4. -8. октобар 2010.

Дечија недеља у Малој Иванчи је обележена разним активностима ученика, наставника и родитеља током пет дана. Са ученицима нижих разреда причало се о решавању сукоба међу децом, организован је маскембал, у креативној радионици ученици су израђивали играчке, цртали по бетону, одржана су спортска такмичења. Приређен је пријем за прваке, ученици од првог до четвртог разреда су говорили о својим омиљеним књигама, читали одломке, рецитовали и певали и тако се представили једни другима. Тако су се боље упознали, развијали другарство и учили се толеранцији.

У Малом Пожаревцу са ученицима од петог до осмог разреда разговарао је библиотекар на часовима српског језика и физичког васпитања. Тема је била дечија права, конвенција УН о дечијим правима, али и обавезе деце – ученика. Часови са ученицима петог, шестог и седмог разреда одржани су у Библиотеци у Малом Пожаревцу. Ђаци су причали о књигама које воле да читају и читали су своје литерарне радове изложене у Библиотеци. То је почетак овогодишње акције Читање је забава у сарадњи школске и јавне библиотеке. Направљен је интервју са ученицима и библиотекарима за Радио Клас о читању и важности сарадње школске и јавне библиотеке. У уторак, 5. октобра ученици виших разреда су са наставником ликовне културе поставили  изложбу ликовних радова на тему књиге и писмености у Библиотеци у Малом Пожаревцу.

У петак, 8. октобра ученици нижих разреда у Малом Пожаревцу су имали заједничке часове у Библиотеци. Причали су о омиљеним књигама, читали песмице, рецитовали, певали и направили изложбу својих слика на тему Деца, књига и читање.